Translate

torstai 24. heinäkuuta 2014

Kuumaan päivään kylmää ruokaa

Nää kuumat päivät innoittaa kymien ruokalajien tekemiseen. Tein tänään salaattia, joka on oikeastaan enemmän dippia maissilastujen kanssa, mutta menee hyvin ihan tavallisena lounassalaattina kuumana kesäpäivänä. Tämän kanssa ei tarvitse uunia, eikä kummoisia keittiötarvikkeita, mutta se pitää säilyttää kylmässä.  Tämä on myös parhaimmillaan kun sen tekee edellisenä iltana, jos sitä tarjoilee lounaaksi. Innoke tähän salaattin tuli kahdesta erillisestä amerikkaisesta reseptistä( Zesty Black Bean Salsa ja Robert´s Corn Dip).



1 säilykepurkki makeaa maissia ilman lientä
1 säilykepurkki mustia papuja( pieniä)huuhdeltuna

pieni tukku korienteria pilkottuna
puolikas paprika( keltainen tai punainen)
8-10 pikku tomaattia pieniksi pilkottuna

1 tl suolaa
2 tl valkosipuli suolaa tai kuivttua jauhettua valkosipulia
1 tl rouhittua mustapippuria
2-3 isoa ruokalusikallista hapankermaa tai kermaviiliä


Sekoita säilykkeet ja vihannekset keskenään, sekoita hapankermaan tai kermaviiliin mausteet ja lisää salaatin joukkoon. Tarkista maku. Laita kylmään odottamaan tarjoilua. Tarjoile esimerkiksi maissilastujen kera tai isompana annoksena salaatina tai pääruuan lisukkeena. Kestää jääkaapissa 2-3 vuorokautta hyvänä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti