Translate

torstai 23. tammikuuta 2014

Sinikka Rommi seikkailee



Sinikka Rommi on avannut oman bloginsa.  Aloitan tälläisellä ihanalla sitruskuorintaaineella blogin päivittämisen.


Pyöräytin kaverilleni ja itselleni pikku hemmottelulahjan jääkaapista löytyvistä aineksista, kun unohdin ostaa lahjan ystävälleni, joka täytää vuosia. Hän pitää erityisesti keltaisesta väristä ja koska on kovat talvipakkaset tein hänelle käsi-ja jalkakuorinta aineen, jossa on öljyjä hoitamaan ihoa. Annoin yhden purkin tätä ainetta myös toiselle ystävälleni,  jonka kanssa teimme  yhdessä hauskan käsityöprojektin. Tai oikeastaan minä vain autoin ystävääni.

Raastoin pestyistä( osa on luomua)sitruunoista, mandariineista ja appelsiineista kuorta. Käytin massaan yhden sitruunan, kaksi appelsiinia ja yhden mandariinin kuoren. Sekoitin tavallisen taloussokerin( 2, 5 dl) kanssa yhteen ja lisäsin joukkoon edellisten sitrushedelmien mehua( ihan pikkusen).    
                                                                                                                                                        
Kaadoin päälle oliiviöljyä(  reilu 1 dl) ja pari ruokalusikallista kookosöljyä.

Sekoittelin seoksen hyvin ja jaoin kolmeen pieneen lasipurkkiin. Tätä massaa tuli varmaan yhteensä noin 4 dl.

Kuorintamassa tuoksuu taivaalliselta ja se on varsin keltaista ihan noista sitrushedelmien kuorista. Sitä ei voi kuitenkaan tehdä isoja annoksia kerrallaan säilöön, vaan on syytä käyttää kuorintamassa noin 4-6 kk sisällä valmistamisesta.  Tämä ei myöskään sovellu niille, jotka ovat allergisia sitrushedelmille.

Tässä muutama kuva lopputuloksesta.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti