Translate

tiistai 28. tammikuuta 2014

Viikonloppuna kävin vierailulla ystäväni luona ja tein marjamuffinsseja matkaan. Nämä muffinsit ovat tosi maukkaita ja ne eivät ole ihan kaikkein epäterveellisimpiä. Olen alkanut vähentämään sokerin käyttöä leivonnassa ja osittain korvannut valkoisen sokerin tummalla. Tässä oli ensimmäinen muffinsi resepti, jossa on käytetty tummaa sokeria. Ohjeesta tulee keskikokoisiin vuokiin noin kaksi pellillista muffinseja.

Marjamuffinsit


4 munaa
2 dl hienoa sokeria
1 dl tummaa sokeria( esim. muscandos)
100g voita
2 dl maitoa
5,5 dl vehnäjauhoja
0,5-1 dl kaurahiutaleita
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

1-3 dl täytteeksi marjoja( itse pidän mustikka ja mustaviinimarja yhdistelmästä) tai esim. omenanpalasia.
1,5 dl maustamatonta jugurttia( joskus käytän myös ihan maustettuja "jämiä", mitta ei ole niin tarkka. Mitä enemmän marjoaja sitä terveellisempää.

Vatkaa sokerit ja munat vaadoksi,
sulata voi ja lisää sitten maidon joukkoon,
yhdistä edelliset varovasti sekoittaen yhteen.

Sekoita loput kuivat aineet yhteen ja sekoita edellisen joukkoon. Lisää lopuksi marjat ja jugurtti kevyesti sekoitellen taikinan joukkoon. Jaa muffinsi vuokiin.

Paista  200 asteessa no 10-14 minuuttia.  Suosittelen lämpimästi vahtimista tai ajastuksen käyttöä. Aina silloin tälloin itselle ainakin käy juuri näiden muffinsejen kanssa, että ne saavat aavistuksen liikaa aurinkoa ; ).

Vein näitä muffinseja kahvivierailua varten ja tein sitä varten nopeasti origamilaatikon, jonka taitteluun menee noin 10 minuuttia. Laatikon rusettina toimi pätkä vinonauhaa.


Origami laatikko, joka on tehty ihan tavallisesta tapetista. Toinen laatikon osa on hitusen toista isompi. 


Yksinkertainen on kaunista!

Tulijaiset on tehty, nyt kylään.

Tulppaanikimppuun lisäsin muutaman lehden ylikasvaneesta amarylliksestä ja kietaisin kimpun kasaan keltaisella puuvilla nauhalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti