Translate

tiistai 28. tammikuuta 2014

Tämä resepti on sellainen, jota minulta pyydetään, joka kerta kun olen herkkua maistattanut. En voi tästä reseptistä ottaa täysin itse kunniaa, vaan se on oikeastaan syntynyt muunnoksena Nigelin herkkusta, jossa oli säilöttyjä tummia kirsikoita ja kirsikkalikööriä.  Korvasin hedelmät ja liköörit omilla suosikeillani, enkä ole lisännyt sokeria kermaan. Tämä on nopea ja helppo jälkkäri, joka syntyy myös retkikeittiössä.

Pirun hyvä ja helppo suklaakuppikakku (4-6 reilua annosta)


1 suklainen kuivakakku( voit ostaa ihan tavallisen suklaa tai suklaahippukakun kaupasta tai valmistaa oman)
1 purkki suklaakastiketta( tai voit valmistaa oman)( Esim. Valio)
1 purkki kuohukermaa
1 purkki säilyke papaijaa
2-4 ruokalusikallista Cointreau likööriä

Viipaloi suklaakakku pieniksi palasiksi ja sijoita ne isoon kulhoon. Kaada päälle 1-3 rl säilykepapaijan lientä. Kaada päälle papaijat, levitä ne tasaisesti. Ripottele päälle likööri ja levitä suklaakastike päälle. Anna nesteiden imeytyä kakkupaloihin noin tunnin ajan. Vatkaa kuohukerma paksuksi vaahdoksi ja levitä se suklaakakun päälle hetkeä ennen tarjoilua.

Loistava jälkiruoka tai vaikka kahvin kanssa tarjoiltava herkku. Kaiken esivalmistelun voi tehdä ennen kun vieraat saapuvat tai voit ottaa koko komeuden mukaan illanistujaisiin. Olen tarjoillut tätä myös täytekakun sijasta töissä läksiäisissä ja synttäreilläni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti