Translate

keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Runebergin kakkunen





Tein tänään Runebergin päivän kunniaksi iltateelle kakkua, joka on saanut inspiraationsa Runebergin tortuista. Tein kakun Kinuskikissan kakkua soveltaen. Siinä oli käytetty mantelijauhoja, itsekäytin mantelirouhetta ja lisäksi korvasin osan rasvasta jugurtilla ja ruokakermalla. Sokeriakin laitoin taas vähemmän ja osan sokerista korvasin ruskealla sokerilla. Lisäksi käytin vehnäjauhon sijasta ruisjauhoja.

1,5 dl sitruunamehua( joko sirtuunoista tai sitten pullosta)
100 g piparkakkua
2,5 dl mantelirouhetta
3 dl ruisjauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 rkl kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria
150 g voita
1 dl maustamatonta jugurttia
3 rkl ruokakermaa
2 dl valkoista sokeria
0,5 dl ruskeaa sokeria
3 munaa


-vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi, lisää pehmeä rasva ja jugurtti, sekä kerma. Sekoita toisessa astiassa kuivat ainekset yhteen ja lisää sekoittaen sitruunamehu. Vatkaa kaikki ainekset yhteen.
- paista uunissa n. 40 min 150 asteessa.

Kostuta kakku esim. sitruunavedellä johon on lisätty hieman pölysokeria tai kuten ite tein kostutin vaalealla glögillä, n. 4 rkl.

Päälle laitoin keskelle hilla-ja vadelmahilloa. Koristelin pölysokerikuorrutteella
- 1 rkl sitruunamehua
-4 rkl pölysokeria



Tämä kakkunen sitten kärähti hieman pinnalta, mutta koska kakun koostunus oli rakeinen( manteleirouheen takia) tuo ylimääräinen mustunut kerros kakun päältä oli helppo kuoria pois. Napsin siis kärähtäneen kuoren pois ja koristelin, kukaan ei huomannut eikä maistanut mitään. Kakku on aika tuhtia tavaraa ja makeaa kuten Runebergin leivoksetkin. Hyvin kyllä näytti uppoavan pikku ihmisiin. Itse pärjäsin oikein hyvin pienellä palalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti