Translate

lauantai 15. helmikuuta 2014

Nuorimmaisen synttärijuhlat


Tänään juhlimme nuorimman poikamme syntymäpäiviä pienillä kekkereillä. Tein juhliin muutaman suolasen kakun ja yhden makean kakun ja anoppi toi mukanaan ihania leivoskeksejä.   Lisäksi tein parmesaanitikkuja torttutaikinasta. Juhlijoita oli tällä kertaa vajaat kolmekymmentä,  vaikka yleensä olen pyytänyt hieman isomman määrän juhlijoita kylään. Lupasin tänä vuonna sankarille, että järjestämme erilliset Hoplop kaverisynttärit, joten pidän näillä sukulais-kummi-ystäväperhejuhlilla lukumäärän normaalia pienempänä. Oli oikein hauskat juhlat ja koska vieraita oli vähemmän ehdin kerrankin jokaisen kanssa juttelemaan.

Angry Birds kakku

 Tein tämän Angry Birds- kakun taas soveltan sitä mitä kaapissa oli.  Nyt kun vielä muistan miten kakku rakennettiin laitan ohjeet muistiin. Tämä ei ole vaikea kakku tehdä, mutta tässä on aika monta vaihetta ja aikaa tulee varata jonkin verran. Kakun pohja on hyvä tehdä edellisenä päivänä, mutta kuori olisi syytä laittaa kakun päälle vasta tarjoilupäivänä. Käytän kaupan valmiita sokerikuorrutteita, joten  koristelu on helppoa. 

 Tein tähän kahta erillistä kakkupohjaa ja kahta erillistä hyytelötäytettä, jotka piti tehdä eri astioihin.  Lisäksi tein "kakkulaastia"(ihan oma nimi tälläselle aineelle)ja laitoin kerrosten väliin ohuelti mangososetta kosteuttamaan kakkua. 


Peruskakkupohja


100 g voita
1 dl sokeria
0,75 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 muna

Vaahdota voi ja sokeri, sekoita muna joukkoon. Siivilöi ja sekoita jauhot ja lisää vaahdotettuun voi-sokeri-munaseokseen. Kaada seos irtopohjavuokaan, paista n. 20 min 150 asteessa.  Tee kakusta kaksi kerrosta, sen jäähdyttyä. Hyytelökakku massa lisätään ensimmäisen kerroksen päälle.
Laita väliin hieman jotain hedelmää tai marjaseosta.

Hyytelömassaa varten tein vaniljakiisselin, josta ohjeet alla:


Vaniljakiisseli


4 munan keltuainen
2 dl sokeria
1 dl maitoa

Kuumenna sokeri-maitoseos paksupohjaisessa kattilassa. Lisää siihen keltuaiset kokoajan voimakkaasti sekoittaen, seoksen lämmön pitää nousta kiehuvaksi.  Jäähdytä kiisseli.  Jaa se kahteen osaan.


Suklaahyytelömassa


4 dl suklaakermaa
3 liivatelehteä

 Vatkaa joko suklaakerma vaahdoksi. Kuumenna pari ruokalusikallista vaniljakiisselia, johon lisää 3 levyä vettyneitä liivatelehtiä. Sekoita voimakkaasti. Lisää liivatelehtikiisseli kermaan sekoittaen ja loput kiisselistä pikkuhiljaa sekoittaen. Kaada massa istopohjavuokaan peruspohjan päälle.  Anna hyytyä pari tuntia. Lisää hyytymisen jälkeen  toinen osa kakun päälle ja sivele myös sen päälle mangoa. 

Mansikkahyytelömassa( päälliosa kakkuun)


4 dl mansikkakermaa
3 liivatelehteä

Tee kuten ensimmäinen massa, mutta käytä nyt mansikkakermaa.  Tämä massa kaadetaan hyytymään pyöreäpohjaiseen astiaan, josta massa on helppo "tipauttaa" alimman kerroksen päälle. Astia on hyvä vuorata tuorekelmulla. Revin pieniä palasia kääretorttupohjasta astian pohjalle, niin kakusta tulee kakkumaisempia ja maukkaampi.



Mansikkahyytelökakun pohjalle revin paloja kääretorttupohjasta. Kaadoin hyytelömassan kakkupalojen päälle.



















Kääretorttupohja



Kun molemmat kakkuosat on tehty, voit yhdistää kaksi osaa kaatamalla mansikkahyytelökakun suklaahyytelökakun pälle ylösalaisin  ja saat päältä pyöreän kakun, jota voit nyt vuorailla lopulla kääretorttupohjalla. Teen usein kakkulaastia, jolla saan näitä osia hyvin yhdistettyä ja tilkittyä rakoja umpeen. 


Kakkulaasti

 1 dl kermaa
1/2 dl multihyytelösokeria
Kiehuta ja jäähdytä massa. 

Käytin kakkulaastia kakkupalojen välien tilkitsemiseen ja seuraavan kerroksen lisäämiseen











Kakkusta puuttuu enään koristelut





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti