Translate

sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Rintamamiestalon remontointi   

Keittiöstä on käynti ruokailuhuoneeseen. 


Meillä on vanha rintamamiestalo, jonka ostimme kymmenen vuotta sitten mieheni kanssa ennen kolmen poikamme syntymää. Niin, sieltä kuuluu, joko syviä huokauksia ihastuksesta tai säälistä.  Itselläni huokaukset on toisinaan epätoivon ryydittämiä, toisinaan taas ihastuksen huokauksia. Jos tykkää rempasta niin tälläinen talo on jokanaisen unelma, mutta jos tykkää  uudesta pinnasta ja helposta elämästä kannattaa hankkia talokseen jotain vähän uudempaa. Täällä on fantastinen tunnelma, mutta voin kertoa, että siitä on maksettu paljon rahoja jonossa ja verta, hikeä ja kyyneliä ei ole säästelty. En siis suosittele ihan jokaiselle. Onnekseni mieheni sekä minä olemme varsin stressinsietokykyisiä ja   lapsethan on kasvaneet tähän ikuiseen remontointiin. Tyytyväinen olen myös siitä että mieheni on varsin kätevä käsistään, sillä ja isäni avulla on ollut varsin paljon merkitystä kustannuksissa.  Miehelläni on myös paljon sellaista insinöörimäistä otetta asioiden loppuunviemisestä ja asenteesta, "kun tehdään niin tehdään kunnolla". Itse olisin varmasti jossakin remonttikohdassa jo oikonut, mutta mieheni on raikkaalla tavalla remonttipoliisi. Hän on vuosien varrella tehnyt remontin suhteen paljon taustatyötä siitä miten näitä vanhoja rintamamiestaloja tulee remontoida hyvin ja huolellisesti. Hän on ollut se, joka on vaatinut minun alun vastusteluistani huolimatta kellarikerroksen lattialämmityksen ja muutamia muitakin mukavuutta parantavia uudistuksia tähän taloon. Täytyy myöntää, että olen niistä itsekin pitänyt sitten loppujen lopuksi.  Tosin minä taas olen ollut se joka on tiukasti pitänyt kiinni vanhan talon hengestä ja siitä että taloon ei tule esim. ulkolaudoitukseen mitään piparkakkureunuksia. Olen tiukasti myös pitänyt huolta siitä, että talon ulkonäkö sisältä ei ole liikaa muuttunut moderniksi. Mieheni on ollut kyllä tässä asiassa helposti suostuteltavissa, koska myös hän pitää 50-luvun tyylistä paljon. 

Eli talossa on kaikki tehty viimesen päälle kunnolla. Aloitimme kymmenen vuotta sitten rempan ja se saatiin oikeastaan kolme vuotta sitten päätökseen.  Talossa on käytännössä remontoitu kaikki kadun putkiliittymän asti, paitsi itse emme ole tehneet katolle mitään. Se oli ehditty uusimaan noin kuusi vuotta  ennenkuin meistä tuli talon omistajia. Talo kuului aikasemmin sotilasmestarille, joka oli sen rakennuttanut yhdessä ensimmäisen vaimonsa kanssa heti vuonna 1950. Talo on tehty huolella ja tarkasti, eikä sen remontoinnissa ole tullut vastaan yhtään yllätystä. Osittain tämä johtuu varmasti siitä, että taloa ei oltu rakentamisen jälkeen oikeastaan ollenkaan remontoitu, eikä siellä ollut suihkua, eikä saunaa. Tämä oli oikeastaan suurin syy aikoinaan ostopäätökselle. Eli emme maksaneet ylimääräistä jonkun tekemistä remonteista ja tiesimme ettei talossa ainakaan ole tyypillisimpiä kosteusvaurioita, mitä näissä rintamiestaloissa on esiintynyt. 

Taloon kuuluu myös piharakennus, jossa on saunatilat, omat työtilani ja melko iso autotalli. Siellä emme säilytä autoa vaan minun Triumph-merkkistä( vuodelta 1970) moottoripyörääni ja mieheni  ja lastemme urheiluharrastuksiin liittyviä tavaroita.   Tuon rakennuksen olemme remontoineet myös kokonaan muutettuamme tänne. 

Eli vaikka talo on kokonaan meidän toimesta remontoitu, tulimme  kuitenkin siihen tulokseeen, että on aika käsitellä keskikerroksen pinnat uudestaan ja laittaa keittiö remppaan. Kerron miten tämä projekti kevään aikana edistyy.

Tässä muutamia kuvia talon keskikerroksesta:






Keittiön vanhat komerot jotka haluamme ehdottomasti säilyttää.  Saarekkeeseen olemme olleet myös todella tyytyväisiä, mutta nyt haluamme uuteen saarekkeeseen laatikkotilaa. 

Suunnittelimme tämän keittiön kymmenen vuotta sitten  Ikean keittiökaapeilla. 



  Ruokailuhuone olohuoneesta käsin.Matto on vielä vähän kesken, mutta valmistunee varmasti remontin  valmistumiseen mennessä.
Vanhoja kirpputori ja perintölaatikoita, joissa säilytän ompelutarvikkeita ja kaikkea muuta tarpeellista ja tarpeetonta.


Olohuoneen lukunurkkaus

Vanha takka, joka päällystettiin kymmenen vuotta sitten laastilla. Tein vanhoilla pitseillä laastiin  pitsikuviointeja


 Vanhat Mikkelin antiikista ostetut Art Deco tuolit, jotka tulevat saamaan( jos rahat riittää) uudet pinnat remontin yhteydessä.



Näkymä eteisestä olohuoneen puolelle. Laitoimme viitisen vuotta sitten eteiseen Ikean kylpyhuone kalusteista kootun laatikoston. Toimii varsin hyvin lasten kanssa pipojen ja muun roinan piilotuspaikkana eteisessä.






Alla tapettinäytteitä, joita olemme harkinneet keittiön seiniin. Olemme näistä jo valinneet mieheni kanssa yhden mallin, jota käytetään keittiössä.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti