Translate

sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Lohta lohella



 Tein tänään sunnuntairuuaksi perheelle lohta lohella- ruokaani, joka on ihan itse keksimäni ruoka.  Tämä on niin helppo, herkullinen ja nopea ruoka, että itseänikin vähän ihmetyttää.

lohifile
n. 150 g kylmäsavulohta
suolaa
sitruunamehua( 1/2 sitruuna)

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita lohifile uunin vuokaan.  Ripottele lohen päälle hieman suolaa ja purista reilusti sitruunamehua päälle. Lado päälle savulohifileet.  Laita uuniin. Paista n. 30-40 minuuttia, riippuen fileen paksuudesta.

Teen tämän kanssa usein joko lohkoperunoita ja kasviksia tai perunamuussia.  Kastikkeeksi teen todella helpon kylmän wasabi kastikkeen, johon lisään maun mukaan 1-4 cm wasabitahnaa tuubista ja noin 4 ruokalusikallista sitruunamehua, tilkan soijaa ja noin puolikkaan teelusikallisen suolaa.  Tämän tahnan sekoitan sitten  n. 1 dl maustamatonta jugurttia.

Oikein kypsennettynä nuo lohiviipaleet on rapsakoita ja niistä on imeytynyt makua tuohon lohifileelle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti