Translate

keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Virkattu matto


Aloin tuossa vuoden vaihteessa virkaamaan ontelokuidusta  tuollaisia pyöreitä virkkauskuviota ajatuksena, että liitän ne yhteen ja teen kylpyhuoneeseen niistä maton. Niitä tuli sitten aika monta virkattua ja nyt olenkin yhteenliittämälle tehnyt niistä mattoa ruokailuhuoneen lattialle. En halua matosta ihan pyöreää vaan haluan, että se on noista reunosta hieman "rikkonainen".  Siitä tulee halkaisijaltaan noin 1,5 metrinen.  Noita  yksinkertaisia kuvioita saa virkattua aika vaivattomasti, mutta haluaisin tehdä toisen sellaisen, jossa olisi näyttävämpi pitsejä.  Pitäisi varmaan käydä vähän tutkimassa noita virkkausohjeita. Tämä matto on valmistunut aika hitaasti, kun virkkuukoukku tuppaa välillä häviämään moneksi päiväksi. Viimeksikin se oli hävyksissä noin viikon ja se tupsahti sitten esille maustekaapista. En todellakaan ymmärrä miten olin sen sinne laittanut. No, nyt yritän taas aina jättää sen tuohon kerään kiinni lähtiessäni tekemään jotain toista hommaa. 


Joudun myös tässä ratkaisemaan sen millaisen kitkamaton laitan tuon maton alle. Luultavasti jokin valkoinen verkkomainen voisi olla hyvä.  Virkkuumaton alla oleva matto on vain muotomallina tuossa alla. Se ei tule jäämään tuohon mattoon kiinni. 

Tein toisenkin maton yläkertaan, joka on tehty ihan värikkäistä matonkuteista. Se on nyt makkarissa.  Se on läpimitaltaan noin 0,5 metriä. 




Torkkupeitto on tehty Marimekon vanhoista raitapaidoista saumurilla. En ole tuota torkkupeittoa ollenkaan vuorittanut. Käytänkin sitä usein niin, että nuo saumapuolet näkyvät. Se näyttää tosi hauskalta niin päin. Alla kuva. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti