Translate

sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Äitylin synttärijuhlat

Äitini täytti pyöreitä vuosia ja me päätimme sukulaisten kanssa pitää pienet yllätysjuhlat, jotka pidettiin meillä kotona. Juhlat onnistuivat oivallisesti ja juhlasankaritar tuntui olevan tyytyväinen yllätykseensä.

Tein osan ruuista itse ja osan teki sukulaiset tuoden ja paikanpäällä. Pääruokaa oli kahta lajia kalaa ja kanaa uusien perunoiden kanssa. Tein itse kalan, joka on helppo valmistaa.  Kalan ohjeen postasinkin jo aikaisemmin.


Kakuiksi valikoitusi kolmen suklaan kakku ja kokeilin Hesarin ruokatorstaissa ollut ohjetta Red Velvet kakusta. Molemmat onnistuivat ihan hyvin, mutta vinkkinä kyllä sanon niille jotka innostuvat tuosta Red Velvet-kakusta, että ehdottomasti kannattaa tehdä edellisenä päivänä kakku valmiiksi. Maku paranee huomattavasti, kun tuo tuorejuusto levite luovuttaa hieman kostetta tuolle kakkupohjalle. Kakku oli kyllä varsin mainiota jo juhlapäivänä, mutta sen maku parani entisestään seuraavalla päivälle.
Tein pieniä muutoksia tuohon kakkupohjaan, kun ei ollut juuri oikeanlaista etikkaa kaapissa, mutta tälläkertaa seurasin tuota kakkuohjetta melko orjallisesti.  Tässä oma versioni kakusta:



3 munaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2 dl piimää
0,3 dl oliiviöljyä
0,3 dl margariiniä sulana
0,3 dl seesamiöljyä
2 rkl punaista nestemäistä elintarvikeväriä
1 rkl omenaviinietikkaa

Eli öljyt olivat alkuperäisessä ohjeessa rypsiöljyä 1 dl. Minulla ei ollut  muuta kuin noita edellisiä ja leivontamargariinikin oli melekin loppu, joten käytin mitä oli ja niin ettei oliiviöly tai seesamiöljy maistuisi taikinan läpi. Sen vuosi käytin kahta öljyä sekaisin.
1. Vaahdota munat ja sokeri
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi edelliseen vaahtoon sekoittaen
3. Sekoita loput aineet keskenään ja sekoita taikinan joukkoon.
4. Kaada taikina irtopohjavuokaan( n. 20 cm). Vuoraa vuoka hieman reunoja korkeammalla leivinpaperilla, sillä tätä kakku nousee aika hyvin. Paista uunissa keskiosassa 175 asteessa  noin tunti. Anna jäähtyä ennen täyttämistä

Täyte ja kuorrute

400 g  maustamatonta tuorejuustoa
100 g huoneenlämpöistä voita
3-4 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl sitruunakuoriraastetta



Vatkaa tuorejuusto ja voi vaahdoksi, lisää muut aineet vaahtoon ja sekoita hyvin. Koristeeksi laitoin espanjalaisia mansikoita ja pensasmustikoita.























Leikkasin tuon kakun kolmeen kerrokseen, joiden väliin tungin täytetta ja mansikan viipaleita. Oma kakkuni kohosi hieman keskipainotteisesti, levitin tuon täytteen reippaasti kakun reunojen yli ja laitoin mansikoita ja mustikoita reilusti kakun päälle.








Kolmen suklaan kakkuu tein erikokoisia sydämiä kolmesta erivärisestä sokerikuorrutteesta.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti