Translate

keskiviikko 14. toukokuuta 2014

MIehen vanha paita sai uuden elämän minun tunikana

Nyt kun olen päässyt vauhtiin näiden miesten paitojen kanssa niin päätin tehdä mieheni hylkäämästä Sandin paidasta itselleni tunikan. Se onnistui ihan hyvin, vaikka aiheutti kyllä jonkinmoista aivojen ylikuumenemista tuossa tekovaiheessa. Olen varma, että ne jotka ompelevat paljon pitävät tätä ompelustani melko helppona, mutta koska en ole superhyvä ompelija ja erityisesti kaavottamisessa olen huono, niin jouduin kyllä ponnistelemaan tunikan rakentelemisessa. Ja sisäänotot, joita jouduin tekemään, vaativat sitten konsultointia äidin kanssa.  Enkä tietysti omannut mitään hyvää yleiskaavaa tuohon yläosaa vaan leikkasin sen sitten vanhan paidan pohjalta. Mutta se valmistui ja olen siihen ihan tyytyväinen. Parastahan tässä tietystioli se, että tämä ei maksanut mitään. Tai no jos haluaa laskea tuolle vyölle hinnan niin maksoin kahdesta kravatista yhteensä 4 euroa. Ja tosiaan tuon kangas tuossa yläosassa oli kangaspalan loppu, joka maksoin 1 euron metri.  Näin ollen paita ja vyö maksoivat yhteensä noin 4,50 e.

  Eli siis pätkäisin miesten paidasta rintamuksen kohdalta tuon paidan helman pois. Tein selkään pari sisäänottoa omien mittojen mukaisesti. Yläosan tein kangaspalasta, joka löytyi kangasvarastostani. Tein yläosan kaksinkertaisena, otin sisään rintamuksen kohdalta ja kavensin paitaa noin 4 senttiä yhteensä. Lopuksi kanttasin kanttinauhalla hihansuut.




Ajatukseni on, että pidän sitä vyönkanssa.  Erityisesti kahdesta kravatista rakentamani vyön kanssa se näyttää kivalta ja alaosan napit voivat olla auki niin tuo kaunis napituskangas näkyy hyvin.




Kaksi kravattia yhdistettynä 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti