Translate

perjantai 16. toukokuuta 2014

Pussukat jämäkankaista

Kohta loppuu koulu ja päiväkoti, joten aloitin opettajien kevätlahjojen mietinnän hyvissä ajoin.  Olen yrittänut joka vuosi keksiä joitain uutta, joka ei saa olla kauhean kallista, ettei opettajalla tulisi kiusaantunut olo lahjasta, sen hinnan takia.  Haluan myös, että lahja on jollakin tavalla käytännöllinen ja siitä näkee että siihen on käytetty aikaa ja vaivaa.  Olen myös aina halunnut, että lapset ovat tekemisessä jollakin tapaa mukana, koska lahjat tulevat koko perheen nimissä opettajalle.

Tänä vuonna ajattelin antaa lahjaksi itsetehdyt pienet toilettilaukut, joihin sujautan sisälle itsetehdyt jalkakuorinta-aineet. Tämän kuorinta-aineen ohjeen julkaisinkin ihan ekassa tekstissäni.  Nuorimmainen oli mukana toilettilaukkujen kankaan valinnassa ja suunnittelussa ja vanhemmat lupasivat auttaa kuorinta-aineen valmistamisessa. Ihan joka vuosi en ole tehnyt( tai hankkinut) näin isotöisiä henkilökohtaisi lahjoja päiväkodin tädeille(kun heitä on niin monta), mutta tänä vuonna nuorin saa varsinaisen päiväkodin päätökseen ja annan lahjat kaikille ryhmän aikuisille.  Samalla tekemisen vaivalla menee sitten opettajien lahjat.

Miulla on kaapit täynnä kankaan jämiä, joita nyt hyödynsimme näissä pienissä toilettilaukuissa. Itse toilettilaukun tekeminen on helppoa, mutta koska nyt tein ne tilkkutöinä, aikaa meni noin 30-40 minuuttia per laukku.  Vetoketjun ompelemiseen menee aina vähän enemmän aikaa, kun en löydä taaskaan mistään ompelukoneen vetoketjujalkaa.  Tottuneemmalta ompelijalta aikaa menisi varmasti puolet vähemmän.













2 kommenttia:

  1. Näpsäköitä pussukoita, juuri oivia muistamisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ne onnistui ihan hyvin vaikken nyt olekaan mikään superompelija. : )

      Poista