Translate

sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Juhlaa juhlaa

Tähän kevääseen osuu meidän perheessä useat juhlat ihan kuukauden sisälle ja niitä nyt on sitte juhlittu pitkin toukokuuta.  Eilen juhlimme vuorostaan mieheni syntymäpäivää. Koska lämpötila on ollut nyt reilun viikon täällä meidän seudulla 25-34 asteen välillä, en kyllä jaksanut hirveästi suunnitella juhlia etukäteen. Päätin ihan samalla menulla (paitsi toinen kakku) toteuttaa tämänkin juhlan. Tällä kertaa juhlijoita oli vain vaivaiset yksitoista, joten ruokaakaan ei tarvinnut tehdä ihan niin paljon kun äitini juhliin.

Tein kuitenkin kaksi kakkua, joista toinen oli tuo minun bravuuri Kolmen suklaankakku ja toiseksi kakuksi päätin kokeilla mieheni lempikakkua, jota tekee paikallinen kahvila. Tein tuosta heidän kakustaan oman versioni. Reseptiä minulla ei ollut, mutta vanhimman poikani kanssa kävimme kahvilasta hakemassa palan tuots kakkua, ja maistelun perusteella tein kakun. Meistä se oli aika samanmakuinen kuin  alkuperäinen kakku. Tämä on sellainen kuumanilman kakku, koska sitä ei tarvitse paistaa  ja se on muutenkin ihan superhelppo valmistaa.

1. kerros
n. 1 paketti kaurakeksejä
0.7 dl sulaa voita

Murskaa kaurakeksit( jos siulla on tehosekoitin tee se siinä, menee kahdessa minuutissa hienoksi murskaksi)  Sekoita voi joukkoon ja nypi seos. Painele seos irtopohja kakkuvuokaan( itse käytin 26 cm halkaisijaltaan olevaa, mutta kakun näytävyyden kannalta 20-24 cm olisi ollut parempi)

2. kerros
kinuskikastiketta( tämän mie käytin Hesburgerin kinuskikastiketta pullosta. Toki viitseliäämpi tekee kinuskikastikkeensa itse)ohuelti 1. kerroksen päälle.

3. kerros
2 pss suklaa Blå Band moussea. Lisää vaahdottamisen jälkeen suoraan edellisten kerrosten päälle.

4. kerros
viipaloi 2 banaania( tai enemmän, maunmukaan) ohuiksi viipaleiksi ja lado kakun päälle.

5. kerros
3-4 dl kermaa vaahdottuna, joukkoon tavallista tai tummaa sokeria( n. 1 rkl)

6. kerros
valkosuklaa lastuja. Höyläsin lastut suoraan isosta valkosuklaa levystä, joka oli pehmennyt. Välineenä käytin aluksi tavallista juustöhöylää ja sitten vahdoin Tupperwaran kuorijaan. Sillä sai mukavan ohuita lastuja.



Lopuksi lisäsin päälle hitusen oikeaa kaakaojauhetta antamaan pienen karvauden tuohon kakkun makeuteen.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti