Pääsiäisen ensimmäiset päivät oltiin anopin lihapatojen ääressä ja siellä kyllä tulee syötyä anopin ihania ruokia ja leivonnaisia urakalla, luultavasti niin paljon ettei loppu viikkoon tarvitsisi sitten mitään muuta syödäkkään. Kotiin päästyämme mie tein kuitenkin puolitoista litraa mansikkajäätelöä pullien ja muiden herkkujen lisäksi. Jäätelö onnistui tosi hyvin, vaikka se oli taas sellainen kokeiluerä. Korvasin kondensoitua maitoa kermalla ja jäätelöstä tuli jäisempää kuin tuosta lakritsijäätelöstä.
Mansikkajäätelö
6 dl mansikkakermaa( Valio)
1 purkki kondensoitua maitoa
vaniljatangon siemenet
2,5 dl pakastemansikoita jäisinä
Vaahdotin kermat ja lisäsin joukkoon maidon ja vaniljatangon. Pilkoimme mansikat ihan pieniksi ja sekoitin joukkoon. Tein satsin aamulla ja iltapäivällä se oli jo jäätynyt.
Repovesi kuvia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti