Translate

tiistai 22. huhtikuuta 2014

Jäätelöä jäätelöä

Ihana pääsiäinen koitti ja aloitimme sen reippaasti Repoveden päiväretkellä koko perheen voimin, nuorimman alun vastusteluista huolimatta. Hän olisi halunut mieluummin jäädä äitin kanssa kotiin hemmoteltavaksi ja herkuttelemaan, mutta suostui sitten lopulta ihan iloisella mielellä kun kerroin, että herkkuja riittäisi retkelläkin. Ja totta tosiaan niitä oli ihan kivasti mukana sitten taukopaikalla, jossa joimme pannukahvit ja söimme voileipiä ja paistoimme makkaraa.  Makkaranpaisto meinasi vaan hieman vaarantua vesivahingon takia. Minä olin pakannut mukaan myös pojille mehua ja kuinkas ollakaan pullonsuu oli sitten fuskannut ja kastellut repussa olleet tulitikut. Onneksi makkarapaikalla oli vielä edellisiltä jäänyt vähän hiillosta, niin saimme makkarat sitten kuitenkin paistettua.

Pääsiäisen ensimmäiset päivät oltiin anopin lihapatojen ääressä ja siellä kyllä tulee syötyä anopin ihania ruokia ja leivonnaisia urakalla, luultavasti niin paljon ettei loppu viikkoon tarvitsisi sitten mitään muuta syödäkkään. Kotiin päästyämme mie tein kuitenkin puolitoista litraa mansikkajäätelöä pullien ja muiden herkkujen lisäksi.  Jäätelö onnistui tosi hyvin, vaikka se oli taas sellainen kokeiluerä.  Korvasin kondensoitua maitoa kermalla ja jäätelöstä tuli jäisempää kuin tuosta lakritsijäätelöstä.

Mansikkajäätelö


 6 dl mansikkakermaa( Valio)
1 purkki kondensoitua maitoa
 vaniljatangon siemenet
2,5 dl pakastemansikoita jäisinä

Vaahdotin kermat ja lisäsin joukkoon maidon ja vaniljatangon. Pilkoimme mansikat ihan pieniksi ja sekoitin joukkoon. Tein satsin aamulla ja iltapäivällä se oli jo jäätynyt.

  Repovesi kuvia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti