Translate

tiistai 29. huhtikuuta 2014

Kierrätystä miesten paidoista

Kaappiini on kerääntynyt miesten isoja paitapuseroita. Älkää vaan kysykö  miten tai miksi. Niitä on vaan sinne kertynyt. Ei meille kukaan vaatteitaan ole jättänyt, mutta mie kai niitä jostain keräilen toiveena, että keksin jonkin kuningasidean miten niitä kierrättää.  Ei, älkää pelätkö, että seuraavan kerran kun kutsutte minut kylään mukana lähteen kasa miesten paitoja( tai muuta kierrätykseen sopivaa tavaraa). Ihan olen niitä kirppareilta keräillyt vuosien saatossa. 

Nyt olen valmistanut muutaman essun noista paidoista. Idean sain yhdeltä käsityösivulta, mutta taas vähän mukaillen olen tuon oman mallini kehittänyt. Siinä mallissa kaulusosa oli kokonaan poistettu, mutta omaani varten jätän tuon kaulusosan kokonaan paikoilleen halterneck-tyylisesti. 

Leikkasin paidan selkäpuolen puoleen väliin asti  pois, jättäen kauluksen jäljelle sekä leikkasin etuosasta kaunaloiden suuntaisesti hihaosat pois.  Selkäosan jäljelle jääneen kappaleen leikkasin keskeltä auki. Näin sain paitapuserosta esiliinan, jonka  reunat päärmäsin puuvillaisella kaitanauhalla. Takaosan kappaleisiin tein paidan loppuosasta nauhat, jotka kiinnitin selkäkappaleiden yläkulmiin kiinni.

Nyt olen tätä essuani pitänyt päällä ja ihan toimivalta se tuntuu. Kovikekangasta olisi kenties voinut laittaa noihin etuosan saumoihin, koska nyt ne hieman lepattavat.  Eteen voisi myös lisätä muutaman taskun. Nuo miesten paidan taskut osuvat itselläni vähän hankalaan kohtaan, mutta helmaan taskut varmasti sattuisivat paremmin. Halutessa essua voisi tietysti pidentää jatkamalla helmaa toisella kankaalla tai leikata selkäpalasta kappale eteen.
Poika toimi tänään kuvaajana ja lähdin just liikkelle neuvomaan kameran toimintaa, kun hän sai kuvan napattua. 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti