Translate

keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Lakritsijäätelöä, nam!

Tein viikonlopuksi kotiin jääville sankareilleni satsin lakritsijäätelöä. Itsekin sitä maistelin perjantai aamuna siinä pelossa, ettei sitä olisi jäljellä yhtään, kun sunnuntai iltana tulen takaisin.  Resepti on muunnos espresso jäätelöstä, jonka ohjeeseen olen joskus törmännyt.  Olen samalla ohjeella tehnyt joskus myös vaniljajäätelöä.


Resepti on nolon helppo, eikä siihen tarvita jäätelökonetta. Lopputuloksesta tulee samettisenpehmeä ja  lakritsainen.



4 dl kuohukermaa
2 prk kondensoitua maitoa
2 rkl ( kukkuraista)lakritsijauhetta esim. Urtekram
1 vaniljatangon siemenet

Kuohukerma vispataan kuohkeaksi ja joukkoon lisätään kevyesti vispaten kondensoitu maito. Lopuksi sekoitetaan lakritsijauhe ja vanilja joukkoon. Pakastetaan mielellään laakeassa rasiassa yön yli.



Tästä ohjeesta riittää useammalle, koska tuo kondensoitu maito on melko makeaa. Luultavasti riittäisi myös yksi purkki  kondensoitua maitoa ja vastaavasti voisi lisätä 1 dl kermaa, jotta jäätelöstä saa vähemmän makean version. Itse pidän kyllä siitä, että jäätelö on makeaa, koska sillon sitä tulee otettua huomattavasti vähemmän. Lakritsajauheen määrää voi oman maunmukaan säädellä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti