Translate

tiistai 15. huhtikuuta 2014

Ompelua

Olin viikonloppuna Tallinnassa paikallisen ompeluseuran kanssa. Juu, kuullostaa varmasti vauhdikkaalta ja kostealta viikonlopulta. Sekaisin menin ainakin, ja niin meni suurinosa matkaseurueesta, nimittäin pääsimme moneksi tunniksi naisporukalla Viron Karnaluksiin( käsityökauppa) shoppailemaan. En ole itse mitenkään hurja shoppailija, lähinnä teen täsmäiskuja vaatekauppoihin jos jotain todella tarvitsen. Nämä kangas/ompelutarvike/kivi/siivousväline/työkalukaupat on sitten omassa elämässäni ihan oma lukunsa. Niissä lähtee helposti mopo käsistä ja pahasti. Olen mitä ilmeisemmin perinnyt tämän lahjani äidiltäni, jolla oli omassa lapsuudessani tapana tehdä minulle ja siskolle kaikki vaatteet itse. Kun tarvitsimme uusia vaatteita, äiti vei minut ja siskon kangaskauppaan valitsemaan mitä halusimme. Ja näiden täsmäostosten lisäksi hän kyllä harrasti myös kangashamstrausta, paheeseen johon itsekin myönnän auliisti sortuvani usein. No sain viettää tuolla Karnaluksissa melkein kolme tuntia( jälkeenpäin arvelin meidän olleen siellä noin tunnin)ja sen jälkeen pääsin myös lähellä oleviin muihin kangaskauppoihin. Ja lähtihän sieltä mukaan ihan kivasti tavaraa.   

Keskimmäiselle nuorelle herralle olin luvannut tehdä uuden kylpytakin, joka muistuttaisi Obi Wan Kenobin kaapua. Ostin sitä varten palan ohutta puuvilla froteeta väriltään tummansininen. En ollut,  tuttuun tyyliini, katsonut yhtään etukäteen mitään kaavoja tai edes miettinyt kuinka monta metriä kangasta tarvitsen. Kaavat jäljensin pojan vanhasta kylpytakista, lisäsin vain vähän saumavaroja, ja pituutta. Hihojen suihin lisäsin 7 sentin käännetyt hihansuut( niillä on varmaan joku oikeakin nimikin), collegekankaan jämästä. Tein hupun sisäosan myös samasta sammaleenvihreästä collegesta.  Takin selkään tein rypytyksen, jotta se istuisi hoikan herran päälle paremmin.






Ihan hyvä siitä tuli, joskin hieman isompi kuin olin ajatellut, mutta toisaalta meneepähän pidempään. Ja toisaalta jos pituutta olisi ollut vähemmän tuon alkuperäinen ajatus kaavusta olisi kärsinyt. Hirveän paljon pidempää en kaavusta tohtisi tehdä, kun helmoihin herkästi  sotkeutuu ja kaatuu. Poika oli itse takkiin tyytyväinen. 















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti