Translate

tiistai 29. huhtikuuta 2014

Lopullinen keittiö ja sen kuvat

Viime viikolla saimme sitten tuon keittiöremontin vihdoin päätökseen. Ihan vieläkään en voi kehua tätä keittiön toimittajaa, mutta en nyt kotimaista firmaa halua ihan mollatakkaan. Eli saimme ne puuttuvat osat melkein 5 viikkoa myöhässä ja pyytämäni lasihyllyt (hyvitykseksi koko sotkusta) saapuivat tavallisina hyllyinä. Sain kuitenkin ne vajaan viikon päästä tuosta korjauslähetyksesta kotiin kannettuina. Ihan ei ehtinyt ajallaan siis tuo korjauslähetys ja siitä tuli jos jonkinlaista mielipahaa, mutta nyt keittiö on VALMIS. Kovasti pahoittelivat ja kyllä myönsivät omat virheensä. Ja henkilökunta oli kyllä kaikin puolin mukavaa ja kaikillehan niitä virheitä kuitenkin sattuu.

Sähkäri kävivät vielä viime viikolla tekemässä viimeiset asennukset ja nyt keittiössä on kolmessa kohtaa erilliset led-työskentelyvalot. Eli keittiö on todella hyvin valaistu. Sähkötyöt hoiti Sähkötoimisto Lehto. Olemme käyttäneet heidän palvelujaan jo vuosien ajan. Aina ovat ajallaan, työ on siistiä ja palvelu moitteetonta.




Keskellä keittiötä on saareke, johon mahtuu aika kivasti keittiötarvikkeita ja materiaaleja. Päällinen on valkoista kvartsipuristetta. Se on todella helppo pitää puhtaana ja leipomuksen jäljetkin lähtee pinnasta pelkällä hennolla pyyhkäisyllä.



Ikkunan yläpuolella on suljettava hyllystö, johon mahtuu kaikki paremman lasit ja tarjoiluastiat. Ne on siellä pikkumiesten pääsemättömissä.  Kaikkien kaappien pinta on kiiltävää materiaalia, jota on helppo pitää puhtaana. Siivousta helpottaakseni päädyin myös kahvattomiin pelkällä ponppusalvalla suljettaviin  kaapinoviin. Sormenjäljetkään eivät näy tässä materiaalissa kauhean selvästi.



Tiskipöydän materiaaliksi valittiin ihan rosteriteräs, koska sen alle tuli Fisher ja Paykelin rosteriteräksisinen laatikkotiskone. Tähän kohtaan välitilaan laitettiin tapetin päälle ihan tavallinen lasi suojaamaan tuota tapettia. 




Halusimme, että keittiön pinnat olisivat tyhjiä, joten kaikki työvälineet pyrittiin integroimaan keittiöön. Sen vuoksi päädyimme integroitavaan kahviautomaattiin. Sen yläpuolelle asennettiin vanha mikro. Näin tuohon torniin saatiin integroitava jääkaappi alaosaan ja tornin yläosassa on vielä pieni kaappi säilytystilaa. Tämä idea oli täysin omani. Keittiöfirmoissa tarjottiin vain vaihtoehdoksi kahta eristä jääkaappipakastinta. 























Keittiön liedeksi valikoitui Smegin induktioliesi, joka on leveydeltään 90 senttinen. Päädyimme tähän koska vanhan kotilieden ja oven välitilaksi jäi 90 senttiä.


Lieden päälle halusin laittaa ruuan tekemisessä tarvitsemiani öljyjä, joten laatoituksen yläosaan rakennettiin kapea hylly.  Keittiökaupassa ei ollut kuin lasisia ja puisia hyllyjä( kalliiseen hintaan), joten päätin että tuo hylly rakennetaan itse. Se on noin 15 senttiä kapea alumiininen hyllytaso. Keksin muokata tuon hyllyn valutöissä tarvittavasta suoristimesta.  Eli suoristin maksoi muistaakseni 5 euroa Puuilosta ja katkaisin sen sopivan levyseksi. Päihin liimattiin samasta kaapaleesta tehdyt päätylevyt. Hyllyn reunaan porattiin reiät, johin pursotettiin silikonimassaa. Reikäosat työnnettiin seinään kiinnitettyihin ruuveihin. Kuivuminen kesti muutaman viikon ja kuivumisen jälkeen laatan ja hyllyn välitilaan pursottiin viimeinen silikonisauma.

Hyllyn päällä olevat öljypullot ovat, yhtä lukuunottamatta, talon ensimmäisen omistan kauniita vanhoja ryyppypulloja, jotka löytyivät kellarikerroksen hiekasta, ilmeisesti vaimolta piiloitettuna. Olen pitänyt niitä säilössä monta vuotta toiveena, että ne johonkin voisin käyttää. Nyt löytyi Reiskan viinapulloille sopiva käyttökohde. Saatan täyttää yhden pullon vanhojen aikojen muistoksi viinalla. Sitähän voisi sitten käyttää vaikka ruokaan tai kokin kunnonkohottajana.



















Keittiö vaikuttaa oikein toimivalta ja varmasti se sitä onkin, sillä se on tehty hyvin pitkälti samalla suunnitelmalla kuin vanha oli tehty. Nyt vain muutimme ne kohdat keittiöstä, joihin emme olleet vanhassa keittiössä tyytyväisiä.

Kodinkoneet ja keittiön kaapit maksoivat 10500 euroa. Sen päälle tuli laatat, lasit, tapetit, maalit, hylly ja työt. Työhön meni hieman enemmän kuin olin budjetoinnut, johtuen noista keittiöpaketin vajaavaisuuksista. Toisaalta säästin ison rahan kodinkoneiden ostamisessa kun käytin tuota Gigantin Outletia. Ja kilpailuttaminen auttoi kyllä noiden materiaalien hankintakustannuksiin.  Säästin siinäkin melkein tonnin, kun tein kilpailuttamisen kaikille materiaaleille.

Asennustyöt, tapetoimisen ja laatoittamisen teki Pikku Jobi (Lappeenranta). Siinä on myös firma, josta miulla ei ole kyllä huonoa sanaa sanottavana. Ovat tehneet meille paljon ja kaikki on ollut hyvin tehtyä. Laskuissa ei ole ollut moittimista ja paljon ollaan saatu myös vinkkejä remontoimiseen juuri Veskulta. Voin kyllä lämpimästi suositella.

Kaikista keittiöfirman huolimattomuuksista huolimatta koen, että tämänkin remonttiprojekti oli varsin antoisa ja hauska homma. En nyt ihan heti tekisi uudestaan, mutta voisihan sen tuon keskikerroksen pikkuvessan vielä tässä keväällä uudistaa, jos vaan saan kaavittua tarpeeksi rahaa sen toteuttamiseen.







1 kommentti:

  1. Vau, tosi komeen näkönen! Ja varmaan livenä näyttää vielä paremmalta. Ja että kahviautomaatti? Kannattaa varmaan sit varata kunnolla kahvimaitoa, kun seuraavan kerran tuun vierailulle.

    VastaaPoista