Translate

tiistai 8. huhtikuuta 2014

Vanhat tuolit takasin kotona

Saimme viikko sitten vanhat kaksi nojatuolia verhoilijalta takaisin. Niiden päällikankaat sekä sisäosan jouset uusittiin kokonaan.  Olimme itse vähän toiveikkaina, ettei jousia olisi tarvinnut vielä vaihtaa. Entisöijä avasi vanhan pohjan  ja kävi selväksi, että koko sisäosa on uusittava.  Tämä venytti budjettia jonkin verran, mutta kestääpähän sitten nuo tuolit pidempään. Nyt ne vastaa uusia tuolia ja ovat ehkä parempaa laatuakin kun useimmat uudet tuolit, joita kaupasta voi ostaa. Ostetiin tuolit miehen kanssa 17 vuotta sitten Mikkelin antiikista muistaakseni tuhannella markalla. Hyvin ne on siihen nähdeen  kestäneetkin.  Nää nykyajan huonekalut on niin huonosti tehtyjä ja huonoista materiaaliesta, että nää vanhat huonekalut lyö ne mennentullen. Meillä ei oikeasti paljon uutta olekaan, ei huonekaluja, taloja eikä paljon muutakaan.



 Päällyskankaaksi tilattiin julkisiin tilojen kulutusta kestävää paksua villakangasta Annalalta, jotka kutoivat mallistosta meille tuon kankaan.  Valitsin värimaailman samaksi kuin vanhassa kankaassa, mutta kankaan kuosi on paljon yksinkertaisempi kuin vanhan kankaan kuosi.  Nuo tuolit ovat luultavasti 30-luvulta ja ne ulkonäöllisesti muistuttavat Art Deco-tyyliä. Niihin olisi käynnyt ihan hyvin myös Annalan puuvillainen Jugend-kangas, mutta koska tuo villakangas on niin paljon kestävämpää ajattelin että on ehkä nyt parempi mennä kulutuksen kuin pelkän ulkonäön mukaan. En usko kyllä että tuo Jugend kangaskaan olisi ollut ihan huono valinta.






Mööpelikorjaamon Hilkka teki tosi siistiä työtä ja palvelu oli oikeen erinomaista. Hän haki ja toi tuolit meiltä kotoa sovittuun aikaan, ilman erillisiä veloituksia ja oli piti kokoajan kartalla noista ylimääräisitä kustannuksista, joten lopullinen hinta ei tullut yllätyksenä.

 Nyt tekisi sitten mieli päällystää pari senkkiä, mutta pitänee vähän säästää rahaa.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti