Translate

sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Keittiöstä

No niin. Onneksi vähän neuvottelimme tuon keittiön toimittajan kanssa. He myönsivätkin, että joitakin virheitä oli tullut heidän puoleltaan ja niihin saatiin korjaus. Eli kaappiin tuli asennus heidän puolestaan ja nuo muutamat kaapit, joissa oli mittausvirhe tullaan korvaamaan meille uusilla. Se on helpotus, koska inhoan tälläisissä tapauksissa mahdollisia konflikteja. Myyjä oli kyllä ihan asiallinen ja myönsi  heti virheensä. Joitakin lisäosia saamme sitten jälkitoimituksena.   Myös muutama asia, joita olimme tulkinneet virheiksi, oli vain meidän omaa osaamattomuutta. Eli ainakin tuo integroitava jääkaappi oli sitten ihan oikea. Ne hilavitkuttimet, jotka integroitavaan kaappiin oli tarpeellisia, löytyivät sitten jääkaapin sisältä. Mutta kun emme olleet jatkaneet kaapin pakkauksen avaamista, emme niitä sitten löytäneet.



Olemme nyt  olleet yli viikon melkein valmiin keittiön kanssa. Puolessa välissä viikkoa kävi asentaja tekemässä tuon tornikaapin, josta vuodatin edellisessä julkaisussa jo muutaman sanasen. Ihan ei mennyt tämäkään asennus putkeen, kun integroidulle jääkaapille ei oltu tehty ollenkaan ilmanottoa varten aukkoja. Emme siis ole vielä voineet laittaa jääkaappia päälle. Ja ovi tietysti puuttuu vieläkin tuosta jääkaapin oven päältä. Harmi, mutta varmasti tuo keittiö tuntuu entistä kivemmalta, kun sen sitten joskus olemme saaneet lopulta kokonaan kasaan.  Asentaja on nyt luvattu meille ensi viikoksi eli hän tulee sitten vielä tekemään nuo aukot. 

Smegin 90 cm uunia olen jo kokeillut. Aivan huippu peli. Kolme isoa vuokaa saa paistettua kahden ison pellillisen kanssa uunissa. Siinä on kaikki mahdolliset kermat laitteessa,  ja olen ihan ihmeissäni milloin esimerkiksi käytämme kaikkia grilliominaisuuksia. Liedessä voi nimittäin grillata vartaassa isoa paistia, siis sellaista pikku possun kokoista. Kaiken käytön voi myös ajastaa siten, että uuni menee pois päältä. Huh huh!! Ehkä tämä on loppu palaneelle ruualle. No tai ehkä ei, kun kyseessä olen minä. Nimittäin kattilassa on kärähtänyt jo kahdesti. 

Integroitava kahviautomaatti on ollut myös kovassa käytössä. Se tekee erikoiskahvista suodatinkahviin kaikkia mahdollisia kahvi ihmeellisyyksiä. Se on Boschin kone ja siitäkin huolimatta, että on niin monitoiminen, se on aika helppokäyttöinen. 

Myös Fisher Paykelin laatikkotiskikone on osoittautunut juuri niin käteväksi koneeksi kuin enteilimmekin. Siinä on kaksi laatikkoa ja kumpaankin voi laittaa eri ohjelmat. Eli likaisemmat voi laittaa pidemmälle ohjelmalla ja vähää tiskausta vaativat lyhyemmälle. Kone on myös ergonomisesti helpompi täyttää kuin vanhanmallinen tiskikone. Sisällä olevat hyllyt on kaikki liikuteltavia ja sen takia koneen sisätilat on muunneltavissa riippuen tiskattavien astioiden koosta. Ei nyt tietenkään loputtomasti, mutta oman kokemukseni perusteella sanoisin, että se on joustavampi kuin tavallinen tiskikone. Olen  ehdottomasti tähänkin hankintaan tyytyväinen. Melkein kaikki kodinkoneet ostettiin Gigantti Outletistä. Sain ihan hurjilla alennuksilla koneita jotka olivat olleet esittelykoneina messuilla. Niitä ei oltu käytetty mutta siitä huolimatta olivat isossa alessa. Tuo yleiskoneen sain 350 eurolla kotiinkuljetettuna, kun sen myyntihinta on 700 euroa. Melkein samoissa alennuksissa oli kaikki muutkin koneet. Ainut mitä niiden metsästämiseen meni paljon oli aikaa. Perin kuukauden aikana jouduimme kyttäämään joka päivä noita Outlet sivuja, jotta saimme kaikki haluamme sieltä kalastettua.














2 kommenttia:

  1. Niitä löytyy vähän noista toisista. Kuvaan sitten enemmän kun saan ton koko keittiön kuvattua kunnolla

    VastaaPoista